keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Ajovarusteiden hankintaa

Pari viikkoa ajeltuani aloin ajatella ajoasun hankintaa turvallisuuden ja mukavuuden takia. Joskus mopoikäisenä ajeltiin surutta tavallisissa vaatteissa, lähinnä farkuissa ja nahkatakissa. Jalkineina milloin mitäkin tossua.
Nyt mietin, mitä tapahtuisi, jos jostain syystä kaatuisin vaikka 100 km/h vauhdissa asfaltille? Ajatus alkoi ahdistamaan... Päätin hankkia kunnollisen ajoasun. Luin ja tutkin kaikenlaisia vertailuja ja käyttäjäkokemuksia. Tulin siihen tulokseen, että Gore- asu olisi minun kannaltani se kaikkein kätevin. Suojaa säältä ja kaatumistilanteessa antaa suojaa kulutuskestävillä kankailla. Hinnat vaan tuntuivat olevan samanlaisia kuin veneilyharrastuksessakin... eli aika pahuksen korkeita, jos laatua haluaa.
Käytimme vaimoni kanssa yhden lauantaipäivän kiertelemällä suurin piirtein kaikki alueen motskarivarusteliikkeet ja tutkimme ja kokeilimme kaikenlaisia asuja. Monenlaista olisi ollut tarjolla. Kuitenkin se mihin oikeasti miellyin oli turhan kallis. Eli Rukan Armas asu oli ollut se kaikkein mieluisin. No en oikeasti pystynyt ostamaan sitä, kun juuri oli pyöräkin hommattu. Viimeisestä liikkeestä ullos päin kävellessämme vastaamme tuli pari tuttua. Kuultuaan, millä asialla olimme hän sanoi, että alä osta mitään, vaan tule käymään illalla. Hänellä olisi vanha ajoasu käyttämättömänä. Jos se sopii minulle, niin edullisesti lähtee! Kävin katsomassa puvun ja aika lailla sopivaksi todettiin. Takki olisi saanut ehkä numeron pari olla pienempi, mutta tällä päästäisiin hyvin alkuun. Joskus sitten voisi ajatella uutta pukua. En voinut uskoa hyvää tuuriani!

 Puku, jonka ostin kaverilta on vanhempi Rukan Gore- puku.


Puku on jo maailmaa nähnyt, mutta täysin ehjä. 
Nyt olen jo ajellut sillä kaikenlaisissa ilmoissa 
kaatosateista helteisiin ja nollakeleihin. Pisaraakaan 
ei ole vettä tullut läpi ja kaiken kaikkiaan puku on 
toiminut erinomaisesti! Mielestäni aika hämmästyttävää, 
kun puvulla on jo ikää noin 15 vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti