tiistai 29. marraskuuta 2016

Motskarin hankinta

Olin jo muutaman vuoden katsellut moottoripyöriä ja ajatus sellaisen hankkimisesta alkoi hiljalleen kypsyä. Kesään 2015 mennessä olin päättänyt minkälaisen pyörän haluan. Minun pyöräni tulisi olemaan adventure / seikkailupyörä. Päädyin tähän muutaman syyn takia. ensinnäkin, en ole omistanut kaksipyöräistä moottorikulkinetta sitten mopoaikojen, joten liian rajut vehkeet eivät oikein napanneet. Toiseksi, olen tässä klassisessa toisen kierroksen pyöränhankintaiässä, eli lähes viisikymppinen. Pahin kaahailuinto on jo takanapäin, nyt kiinnostaa lähinnä rauhallisempi ajotapa. Kolmanneksi, haluaisin ajella kaikenlaisilla teillä, pinnan laadusta huolimatta. Neljänneksi monitapainen moottoripyörämatkailu kiinnostaa ja viidenneksi pysty ajoasento sopii paremmin ei enää ihan niin notkealle kropalleni. Ja vielä kuudenneksi, adventurepyörään voi kaikessa rauhassa laittaa vaikka minkälaisen tuulilasin muiden sitä kovasti kritisoimatta, eli sään suojaa voi aika vapaasti rakentaa. Lisäksi matkatavaraa varten voi hienosti ripustaa kaikenlaisia bokseja. Ja vielä pyörää suojelemaan kaatumiselta voi rauhassa ripustaa suojarautoja.

Kesällä 2015 päätin, että tuleva pyöräni tulisi olemaan BMW f800GS. Bemari on aika arvokas merkki, mutta käytettynä löytyy ihan kohtuuhintaisiakin, kun jaksaa katsoa maltilla ilmoituksia. Yksi tosi kiinnostava meni sivu suuni, kun ei juuri sillä hetkellä sattunut olemaan tarpeeksi rahaa. Tämä jäi harmittamaan hieman ja päätin, että kun seuraava sopiva tulee kohdalle, niin sitten käyn tosissani asiaan käsiksi. Elokuussa 2015 tämä sitten tapahtui. Eräs pääkaupunkilainen autoliike halusi pyöristään ja veneistään eroon ennen talvea ja hinnoittelu oli sen mukaista. Noina päivinä tutkin Nettimotoa lähes päivittäin ja viimein tosiaan osui kohdalle kaikin puolin sopiva. Soitin välittömästi myyjälle ja sovimme, että tulen seuraavana päivänä pyörää katsomaan.

Pulmana oli vaan se, että en ollut koskaan ajanut metriäkään kyseisellä pyörällä. Vaimonikin piti vielä sopia tarakalle. Mietimme kuumeisesti, miten tuollaista pääsisi testaamaan ennen huomista aamupäivää. Ehtona hankinnalle oli tosiaan se, että rouvakin pitäisi pyörästä. muistin, että kotiseudullani on yksi Bemari-liike ja muistin hämäräästi, että heillä olisi ainakin yksi uusi vastaava ollut myynnissä. Liike oli jo kiinni, mutta päätin, että seuraavana aamuna heti liikkeen auetessa olisimme rouvan kanssa oven takana vonkaamassa koeistumista... Näin tapahtui ja päätimme yhdessä, että voin lähteä katsomaan ja mahdollisesti tekemään kaupat ilmoituksessa näkemästäni pyörästä. Aikamoisen jännityksen vallassa ajelin pääkaupunkiimme ja koeajon jälkeen tein kaupat. Minusta tuli moottoripyöräilijä!!


Tässä on juuri hankkimani pyörä. Koeajofiilis oli huima!! Tästä se lähtee!! 

Pyörässä oli onneksi aika mukavasti lisävarusteitakin, eli ihan heti ei tarvitsisi esimerkiksi laukkuja ostella. Kauppaan kuulivat sivulaukut, tankkilaukku, navigaattori, sekä laturi seisontaaikoja varten. Näillä pääsisi alkuun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti